Xylitol Birkesukker

355,00 DKK
Varenummer: MK14897

Xylitol Birkesukker

Xylitol eller birkesukker er et rigtig godt alternativ til almindeligt sukker


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 2 kg.
Priser er inkl. moms
Beskrivelse

Hvad er xylitol?

Xylitol er en naturligt forekommende sukkeralkohol. Det kan dannes i planter såvel som i den menneskelige krop. Xylitol er en sukkererstatning af naturlig oprindelse, som for det meste er fremstillet og produceret af majs, mere sjældent fra birkebark. Vores xylitol kommer fra 100 procent birkebark og indeholder 40 procent færre kalorier end konventionelt sukker og har også en forebyggende virkning på tandfald.

Anvendelse af xylitol:
Med vores xylitol kan klassisk husholdnings sukker udskiftes helt eller delvis i køkkenet - det være sig til bagning eller madlavning. Som sødestof med lavt kalorieindhold til drikkevarer eller som en del af tandpleje: birketræ xylitol er den mangesidede favorit blandt sukkererstatninger. Xylitol ligner og føles som konventionelt sukker. Xylitol smager ligesom sukker! I modsætning til mange kunstige eller naturlige sødestoffer efterlader dette "birkesukker" ikke en ubehagelig eftersmag

Xylitol: en interessant historie
De interessante egenskaber ved xylitol blev opdaget ved en tilfældighed. Sukker blev knap i Finland under Anden verdenskrig. For at blive så uafhængig som muligt af dyre sukkerimport fra hele verden blev der undersøgt indenlandske naturprodukter. Som et resultat kan birkebarken bruges til at fremstille et sukkerlignende produkt. Siden da har birkeskoven været en utømmelig kilde til produktion af xylitol. I dag fås xylitol også fra hvede eller majs.

Fordele ved xylitol:
I dag bliver fedme og andre sundhedsmæssige problemer på grund af forkert ernæring mere almindelige. Udskiftningen af sukker bliver derfor stadig vigtigere. For at gøre overgangen lettere kan du gradvis erstatte mængden af sukker med xylitol. Det anbefales ikke at forbruge mere end 20 g xylitol pr. Dag i de første fire uger, da overdreven og usædvanligt forbrug kan have en afføringsmiddel.

Xylitol kan bruges til at erstatte sukker i madlavning og bagning. Det kan også bruges som et sødestof til drikkevarer som kaffe og te. Ud over den enkle udskiftning af klassisk husholdnings sukker er xylitol også meget interessant med hensyn til blodsukker. Forbruget af sukker og kulhydrater kan have en meget anden indflydelse på blodsukkerniveauet. Bælgplanter, såvel som de fleste frugter og grøntsager, har et meget lavere glykæmisk indeks (GI) end fuldkorn med et glykæmisk indeks på 40. En lav GI får blodsukkerniveauet til at stige langsommere og mindre insulin er nødvendigt. Xylitol får blodsukkeret til at stige meget mindre end forbruget af en sammenlignelig mængde klassisk husholdnings sukker.

En anden interessant egenskab ved xylitol: i modsætning til konventionelt sukker kan bakterierne i munden ikke bruge xylitol. Dette fjerner næringsmediet fra kariesbakterierne. En daglig mundskyl med xylitol anbefales derfor, fordi xylitol også bidrager til tandmineralisering.


Bemærk, at dette sødestof af ernæringsmæssige årsager ikke er egnet til hunde og katte.


Ingredienser:

Xylitol
Ernæringsindhold:

Tellene er gennemsnitsværdier og er udsat for naturlige udsving referencebeløb.

Indhold pr. 100 g

Energi (kilojoules)
987 KJ
Energj (1 kcal = 4,1868 kj)
236 kcal
Fedt
0,0 g
Hvoraf mættede fedtsyrer
0,0g
Kulhydrater
100 g
Hvoraf sukker
0,0 g
Protein
0,0 g
Salt
0,0 g

 

Kundeanmeldelser
Bliv den første til at anmelde denne vare